یاس زرد: forsthya intermedia
یاس زرد درختچهای خزان پذیر از خانواده Oleaceaeو بومی شرق آسیاست که البته یک گونه از آن بومی اروپاست با ارتفاع رشدی ۱ تا ۳ متر است و گاهی تا ۶ متر هم رشد دارد. این درختچه دارای پوستی زبر و قهوهای مایل به خاکستری میباشد. گل دهی در اوایل بهار و قبل از رویش برگ رخ میدهد. گلهای زرد روشن که با چهار برش عمیق تقسیم شده است و گلبرگها تنها در پایه به هم متصل شدهاند و نیازمند به نور زیاد و مستقیم ولی به سایه هم مقاوم است و شاخ و برگ آن در پاییز ارغوانی رنگ میشوند که از زیبایی های این درخت پس از زمان گلدهی است.از گونه های آنForsythia suspensa می توان نام برد.
تکثیر یاس زرد:
در تابستان و پاییز با قلمه تکثیر میشود. در پاییز از روش خوابانیدن استفاده کنید وپاجوشها را در پاییز حذف نمایید زدن قلمه در پایان گلدهی در پاییز می باشد که گیاه به خواب می رود از چوب های یکساله به اندازه ۱۲ سانت بریده و در جایی سایه درون خاک یا ماسه قرار دهید و یا آخر بهار از شاخه های سال جاری ببرید و درون خاک یا ماسه قرار دهید، تکثیر این گیاه از طریق بذر زیاد آسان نبوده و به سختی صورت میگیرد.و ساده ترین راه این است که شاخه ی بلند گیاه رو انتخاب کنید و وسط یا نوک آن را در خاک بخوابانیددر روی خاک و نقطه ی تماس رو با قمه زخم کنید و روی انرا خاک بریزید و در آخر بهار زمانیکه ریشه داد از شاخه مادری جدا کنید.
هرس یاس زرد:
این درختچه به هرس نیازی ندارد و در واقع زیبایی آن به افشان بودن آن است ولی اگر خواستید هرس کنید چوب های خشک شده را جدا کنید ولی هرس کلی گیاه حتما باید پس از گل دادن انجام میشود تا در طول سال و زمان گلدهی شاخه های جدید تشکیل شود زیرا گل بروی شاخه های جدید تشکیل می شود .بعد از هرس درختان از چسب هرس استفاده کنید و هرس بی مورد باعث بروز و نفوذ آلودگی میشود.
کاربرد یاس زرد:
یاس زرد بعنوان تک درخت و یا در ترکیب با درختچه های دیگر بخصوص به ژاپنی،اسپیره و ترون منظره زیبایی در فضای سبز ،پارک ها ، بولوارها ، بزرگراهها و میادین منظره بسیار زیبایی بوجود می آورد و نیز بعنوان پرچین نیز کاربرد دارد که ازهرس شدید برخوردار می شود که باید حتما در زمان درست انجام شود تا گلدهی آن ازبین نرود و نیز بدلیل اینکه موطن اصلی آن چین و ژاپن می باشد در باغ های ژاپنی نیز کاربرد دارد.
آفات و بیماری های یاس زرد:
گال یکی از شایع ترین بیماری های یاس زرد است که نقاط متورمی است که روی ساقه ایجاد میشود که مسبب آن یک نوع قارچ است که در صورت مشاهده شاخه را از پایین آن بخش ببرید و گیاهان خیلی آلوده رو از بین ببرید و محلول قارچ کش هم بزنید. و ابزارها رو هم ضدعفونی کنید.
بیماری بلایت که یک نوع بیماری قارچی است که با سوزش سرشاخه ها شروع می شود که سرشاخه ها را ببرید و قارچ کش بزنید.
نقاط دون دون قهوه های رنگ و زرد رنگ روی برگ ها نشانه ی بروز بیماری قارچی انواع مختلف هست که باز هم باید از پایین هرس بشود و برگهای آلوده چیده شده و دور ریخته بشود. همینطور باید اگه شدت زیاد است گیاه آلوده رو آتش بزنید.با قارچکش های محافظتی هم برای پیشگیری سمپاشی کتید.همنطور باید گیاه را تقویت کنید تا مقاومتش در برابر بیماریها زیاد شود.