پتوس فرانسوی

پتوس فرانسوی گیاه زیبا که عاشق رطوبت است. نام دیگر آن پتوس مهتابی است.

پتوس فرانسوی یکی از کمیاب ترین و نادر ترین گیاهان حال حاضر می باشد. این گیاه در جنگل های بارانی و گرمسیر در آسیا و اقیانوس آرام به وجود آمده است. نگهداری از پتوس فرانسوی مانند دیگر انواع پوتوس بسیار آسان می باشد.

نام علمی پتوس فرانسوی  Scindapsus treubii Moonlight است‌. این گل جزء گونه های کم یاب و با برگ های ضخیم می باشد. برگ های آن به رنگ سبز تیره و نقره ای است. رشد این نوع از پوتوس نسبت به سایر انواع آن کمی کندتر می باشد.

این گیاه زیبا متعلق به جنگل های بارانی شرق آسیا می باشد.  بومی جزایر اقیانوس آرام و کوئینزلند است. از جنگل های گرمسیر به وجود آمده است و در شرایط محیطی مناسب به خوبی رشد خواهد کرد. حتی ممکن است در برخی از شرایط باب میلش گل نیز بدهد!

شکل ظاهری پتوس فرانسوی

این گیاه بسیار شبیه به دیگر انواع خانواده پوتوسها مخصوصا فیلودندرون ها می باشد. پتوس فرانسوی با ظاهر دلچسبی که دارد بسیار نادر می باشد و به راحتی بدست نخواهد آمد‌. رنگ های دیگری همچون سبز شیری و کمرنگ و همچنین نقره ای با برگ های سیاه رنگ متمایل به سبز تیره از دیگر انواع رنگ های این گیاه می باشند.

 

خواهان نور روشن و غیر مستقیم خورشید است. اگر شرایط نوری مناسبی برای آن فراهم باشد جلوه زیبا تری به خودخواهد گرفت. نور طبیعی یا نور مصنوعی برای آن تفاوتی ندارد و در هر دو نوع به خوبی رشد خواهد کرد.

آبیاری

مانند دیگر انواع پوتوس نسبت به آبیاری بیش از اندازه حساس می باشد. بنابراین زمانی گیاه را آبیاری نمایید که مطمئن باشید خاک گیاه بطور کامل خشک شده است. اگر برای مدت طولانی پتوس فرانسوی تشنه بماند برگ هایش شروع به ریزش خواهند کرد.

رطوبت

پتوس فرانسوی بطور کلی خواهان رطوبت است و رطوبت محیط را دوست دارد. اگر در آب و هوای خشک یا نیمه خشک زندگی میکنید بهتر است برای رشد بهتر گیاهتان از جزیره استفاده کنید. دستگاه های رطوبت ساز نیز میتوانو مفید واقع شود.

خاک

این گیاه نسبت به خاکی که درون آن رشد میکند حساسیت خاصی ندارد. اما مناسب ترین نوع خاک برای آن خاکی با زهکشی مناسب خواهد بود‌. برای زهکشی بهتر و مناسب تر میتوانید مقداری پرلیت به خاک گلدانتان اضافه کنید. هیچ گاه ریشه گیاه را در معرض رطوبت زیادی قرار ندهید. و از ترکیبات پرلیت، کمپوست، یا پوست ارکیده به مقدار مناسب ترکیب کنید.

کود دهی

در دو فصل تابستان و زمستان کود دهی به گیاه مناسب خواهد بود. استفاده از کود های مایع آپارتمانی برای پتوس فرانسوی کافی خواهد بود. بیش از اندازه به گیاه کود دادن سبب از بین رفتن ریشه گیاه خواهد شد. در میزان کود دهی به گیاه زیاده روی نشود.

دما

پتوس فرانسوی یکی از گیاهان گرما دوست می باشد. مناسبترین دما برای آن نیز بین ۱۸ الی ۲۳ درجه خواهد بود. اگر در دمای بسیار بالا برای مدت زمان طولانی قرار گیرد پژمرده خواهد شد. البته دمای سرد را به خوبی تحمل خواهد کرد و در زمستان مشکلی در روند رشد گیاه بوجود نمی آید.

هرس

هرس کردن عامل مهمی در رشد بهتر و پرپشت تر کردن برگ های گیاه خواهد بود. هرس کردن بایستی با دقت کامل و با صبر و حوصله انجام گیرد‌. توجه داشته باشید به هیچ عنوان برگ های اصلی و به اصطلاح برگ های مادر را قطع نکنید. البته روند رشد پتوس فرانسوی کند است و بعد از مدت زمان طولانی زمانی که به رشد کافی و کامل رسید نیاز به هرس خواهد داشت.

 

نحوه تکثیر پتوس فرانسوی

 

بهترین فصل برای تکثیر این گیاه فصل بهار می باشد. روش تکثیر گیاه از راه قلمه می باشد. با استفاده از یک ابزار تیز و برنده همچون قیچی باغبانی یا چاقو ضدعفونی شده و یک دستکش مناسب برای جلوگیری از آسیب دیدگی دستانتان، گیاه را به اندازه ی ۷ الی ۱۰ سانتی متر برش دهید.

نکته مورد توجه این است که قلمه را دقیقا از زیر گره مادر جدا کنید زیرا ریشه گیاه از همین بخش رشد پیدا خواهد کرد.

در این بخش بایستی برگ های پایین ساقه را جدا کنید.

قلمه ها را در خاکی با ترکیب پیت ماس و پرلیت بکارید. توجه داشته باشید که حتما خاک گیاه مرطوب باشد.

گلدان را به وسیله یک پلاستیک شفاف مناسب بپوشانید. این کار باعث میشود که گیاه رطوبت بیشتری دریافت نماید و رشد بهتری را سپری کند. البته هر چند روز یکبار پلاستیک را از روی گیاهان بردارید، تا گیاهتان در هوای تازه قرار گرفته و سبب رشد میکروب در گیاه نشود.

 

نگهداری از قلمه ها و ریشه زایی

گلدان را در زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید تا سبب سوختگی قلمه ها نشود.

از زمانی که رشد گیاه شروع شد می توانید پلاستیک را از روی گلدان ها بردارید. بهتر است گیاه را به گلدان بزرگتر و مناسب تر انتقال دهید تا روند رشد خوبی را طی نماید.

توجه داشته باشید پتوس فرانسوی را به مدت ۲ هفته بصورت منظم آبیاری نمایید.

بعد از گذشت ۲ هفته زمان ریشه زایی گیاه شروع میشود و نباید بیش از حد آن را آبیاری کنید.

شرایط نگهداری پتوس فرانسوی

 

آیا پتوس فرانسوی نیاز به هرس کردن نیز دارد؟

بله. هرس عامل مهمی در رشد بهتر و پرپشت تر کردن برگ های گیاه خواهد بود.

بهترین زمان تکثیر پتوس فرانسوی کی است؟

فصل بهار

مناسب ترین زمان برای کود دهی پتوس فرانسوی چه زمانی است؟

تابستان و بهار

بهترین نور برای پتوسها چه نوری است؟

نور روشن و غیر مستقیم