چرا برگ های مانسترا زرد می شوند؟

 

 

گیاه مونسترا گیاهی با نگهداری آسان است و می‌تواند با شرایط مختلف خود را وفق دهد. این گیاه اصالتا اهل جنوب مکزیک است و در طبیعت قد بلند و برگ‌های بسیار پهنی دارد؛ نوع آپارتمانی این گیاه نیز مشابه نوع وحشی آن برگ‌های پهن دارد؛ منتها با مقیاس کوچک‌تر
یکی از زیباترین بخش‌های مونسترا، برگ‌های آن است. برگ‌های این گیاه با شکل خاص خود طوری در طبیعت تکامل یافته‌اند که نور از بین آن‌ها عبور کرده و به برگ‌های پایینی نیز برسد. طبیعتا وقتی برگ‌های این گیاه رنگ باخته و زرد شوند، جلوه و زیبایی آن از بین رفته و جذابیت آن کم خواهد شد. در نتیجه تصمیم گرفتیم در این مطلب از وبلاگ گُل‌سِتان دلایل زرد شدن برگ های مونسترا یا همان گیاه برگ انجیری را بررسی کنیم تا اگر در خانه خود این گیاه دوست داشتنی را داشته یا مونسترا را به‌عنوان یک انتخاب مناسب برای خرید گیاه آپارتمانی درنظر گرفته‌اید، بتوانید از زرد شدن برگ‌های آن جلوگیری کرده و همیشه آن را سبز و باشکوه نگه دارید.

 

 

1. رطوبت خاک

یکی از معمول‌ترین دلایل برای زرد شدن برگ های مونسترا میزان رطوبت نامناسب در خاک است که اغلب به دلیل آب‌دهی زیاد رخ می‌دهد. در نتیجه برای جلوگیری از این مورد باید آبدهی به گیاه اصلاح شود. برای این منظور زمانی باید به این گیاه آب بدهید که 5 الی 8 سانتی‌متر بالایی خاک خشک شده باشد و خاک کمی نمناک باشد. خاکی که بیش از حد خیس شود و خیس بماند باعث عدم گردش هوا در اطراف ریشه و زمینه‌ساز ایجاد بیماری‌های قارچی در ریشه شده و در نهایت منجر به زرد شدن برگ های برگ انجیری می‌شود. در زمستان باید این میزان آب‌دهی را حتی کمتر کرد و اجازه دهید خاک گیاه کمی بیشتر خشک شود.
زمانی که به گیاه آب می‌دهید مواظب باشید که میزان آب به اندازه‌ای باشد که اضافی آن از سوراخ‌های کف گلدان خارج شود. همچنین باید مراقب باشید تا آب اضافی‌ای که از زیر گلدان خارج می‌شود با کف گلدان در تماس نباشد زیرا مونسترا از اینکه در آب بماند خوشش نمی‌آید و ممکن است باعث مرگ گیاه شود.
در مقابل آبدهی کم نیز می‌تواند عامل زرد شدن برگ های مونسترا باشد. آب‌دهی کم در اولین اثر، باعث زرد شدن یا قهوه‌ای شدن لبه برگ‌های جدید و جوان‌تر می‌شود و در ادامه به برگ‌های قدیمی‌تر نیز سرایت می‌کند.

 

 

3. رطوبت محیط

از آنجایی که مونسترا یک گیاه گرمسیری است دوست دارد در محیطی با رطوبت بالاتر زندگی کند. رطوبت پایین در محیط اطراف گیاه و همچنین خشکی بیش از حد خاک باعث می‌شود تا لبه برگ‌های مونسترا قهوه‌ای شود و در ادامه رو به زردی برود. یک راه حل ساده برای حل این مشکل اسپری کردن آب روی برگ‌های مونسترا است.

 

4. آفات

اگر گیاه شما ضعیف یا دچار استرس شود طعمه خوبی برای حشرات و آفات خواهد شد. برخی آفات مانند کنه تارعنکبوتی می‌توانند با مکیدن شیره گیاه آن را خشک کنند. این مشکل خودش را به سرعت با زرد شدن برگ‌ها و ساقه‌ها نشان می‌دهد. شته‌ها، شپشک‌های اردی و کنه‌های تارعنکبوتی معمولا در گیاهان داخل خانه نمایان می‌شوند و اگر به‌سرعت با آن‌ها مقابله نشود می‌توانند به سرعت پخش شوند و تمام گیاه را درگیر کنند. این حشرات در طول زمان باعث زرد شدن برگ های مونسترا شده و در طولانی مدت باعث مرگ گیاه می‌شوند.
برای جلوگیری از ابتلای برگ انجیری خود به آفات، علاوه بر تامین شرایط مناسب نگهداری سعی کنید هفته‌ای یک‌بار برگ‌های گیاه را تمیز کنید. این کار علاوه بر تمیز شدن برگ‌ها و کمک به تنفس بهتر گیاه، می‌تواند احتمال ابتلا و تجمع حشرات مزاحم بر روی برگ‌ها را کاهش دهد.

 

5. نور نامناسب

معمولا مونسترا محلی با نور متوسط و غیر مستقیم را ترجیح می‌دهد. زمانی که این گیاه در طولانی مدت در معرض نور زیاد و مستقیم قرار بگیرد دچار سوختگی می‌شود. مونسترا شاید بتواند خود را با شرایط نوری زیاد تطبیق دهد اما رشد آن آهسته میشود. از سوی دیگر اگر گیاه در شرایط نور بسیار کم قرار بگیرد برگ‌های آن زرد می‌شود. نور بسیار کم باعث می‌شود که گیاه نتواند کلروفیل (ماده‌ای که باعث سبز شدن برگ‌های گیاه می‌شود) لازم را تولید کند. در نتیجه برای جلوگیری از زرد شدن برگ های مونسترا بهتر است شرایط گیاه خود را در نور‌های مختلف بررسی کنید و آن‌را در محلی نگهداری کنید که عملکردی بهتری دارد.