زاموفیلیا

از آنجایی که زاموفیلیا بسیار مقاوم است در محیط پر نور به سادگی رشد می کند و تکثیر آن هم با استفاده از برگ ها به خوبی انجام می شود. اما تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ ها زمانبر است و نیاز به صبر و حوصله دارد اما وقتی برگ های زیبای زاموفیلیا ساقه زد و تبدیل به ریشه شد شوق زندگی را برای هر انسانی به ارمغان می آورد. در گلخانه باغ موگه گیاه زیبای زاموفیلیا تولید و پرورش داده می شود.

تکثیر زاموفیلیا

تکثیر گیاه زاموفیلیا از طریقه قلمه و برگ در بستر کاشت کوکوپیت و پیت ماس و پرلیت در دمای خنک و نور کم صورد می گیرد و مدت زمان نسبتا طولانی برای ریشه دهی نیاز دارد.و پس از این که غده ای همراه ریشه از برگ ها و یا ساقه در درون خاک پدیدار شد باید این گیاه را به گلدان بزرگتر انتقال دهید.

روش تکثیر زاموفیلیا

1. تکثیر زاموفیلیا از طریق تقسیم ریزوم ( غده ) : 

  • اولین و راحت ترین راه برای تکثیر هرگیاهی از طریق ریشه گیاه هست، گیاه زاموفیلیا هم از این قاعده و قانون مستثنی نیست.
  • برای این کار گیاه را از گلدان خارج کرده و ریزم های آن را (ریزوم ساقه های زیر زمینی گیاه است.) به کمک یک چاقوی تیز از هم جدا کرده و به چند قسمت تقسیم کنید.
  • هر قسمت باید دارای ریزوم و شاخه باشد.
  • کاملا مواظب باشید به ریزوم گیاه هیچ آسیبی وارد نشود.
  • ریزوم رو به گلدان جدید با زهکش مناسب انتقال بدید و اطراف گیاه رو با خاک مخصوص پر کنید.
  • در 90% مواقع این روش به نتیجه دلخواه می‌رسد.

 

2. تکثیر زاموفیلیا از طریق ساقه : 

تکثیر گیاه زاموفیلیا معمولا از طریق برگ انجام می‌شود و این روش خیلی متداول نیست. این روش بسیار زمان بر است و باید صبر و حوصله به خرج دهید تا ساقه ها ریشه دهند اما خود ساقه ها به تنهایی می‌توانند منظره ی زیبایی را ایجاد کنند.

  • در قدم اول چند ساقه را از گیاه اصلی جدا کنید. بهتر است این ساقه ها خیلی بلند نباشند. سپس برگ های نیمه ی بالایی قلمه ای که جدا کرده اید را بکنید تا گیاه بیشتر انرژی خود را صرف ریشه دهی کند. این برگ ها را هم می‌توانید نگه دارید و به روش دیگری که در پایین خواهیم گفت آن ها را تکثیر کنید.

 

  • قلمه هایی که از گیاه اصلی جدا کرده اید را داخل آب بگذارید و مطمئن شوید که در نور مستقیم آفتاب و محیطی گرم قرار دارند. همچنین توجه کنید که لازم به پر کردن ظرف آب قلمه ها نیست و اندکی آب در آن باشد تا جایی که چند سانتی متر از قلمه ها را بپوشاند، کافی است. آب را هر 2 هفته یکبار عوض کنید و مجدد از آب بدون کلر یا آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که دمای آبی که قلمه ها را در آن قرار می‌دهید با دمای اتاق یکسان باشد. بعد از گذشت حدود 6 – 9 ماه این قلمه های بلند ریشه می‌دهند. صبور باشید و از آن به خوبی نگه داری کنید تا ریزوم های زیبای زاموفیلیا را ببینید.
  • بعد از قلمه دار شدن ریشه ها صبر کنید تا آنها بزرگتر شوند و طولشان تا حداقل 7 سانتی متر برسد. در نهایت می‌توانید قلمه ی ریشه دار شده را به صورت گیاهی مستقل درون گلدانی جدید بکارید.

 

3. تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ :

قلمه ی برگ زاموفیلیا از دیگر روش های تکثیر این گیاه است که مانند 2 روش قبلی زمان بر است و ممکن است حدود یک سال طول بکشد. برای قلمه گرفتن برگ به روش زیر عمل کنید :

  • برگ های زاموفیلیا را دقیقا از قسمتی که به ساقه متصل است جدا کنید و بگذارید چند ساعت در هوای آزاد باشد تا محل بریدگی خشک شود.

 

در گلخانه باغ موگه زاموفیلیای بسیار با کیفیت رشد و پرورش داده می شود. با استفاده از تکثیر با برگ های زاموفیلیا در پرلیت و شرایط نگهداری گلخانه ای این تکثیر انجام می شود.